TikiTaka SSK tjejcamp i Norran!!!!

Fotbollsakademi på besök i stan

Sunnanå SK arrangerar i veckan en fotbollsskola tillsammans med Tiki Taka Academy. På plats finns amerikanska instruktören Jacky Bachteler. ”Det känns jättebra”, berättar 25-åringen.

Amerikanska instruktören Jacky Bachteler skiljer sig en hel del från den typiske fotbollstränaren. Hon är hela tiden på tå, uppmuntrar hela tiden sina adepter och ständigt med ett leende på läpparna. Och deltagarna, de tycker om sin nya tränare. – Hon är speciell, hon peppar oss spelare hela tiden och det är väldigt kul att hon är här, berättar Julia Andersson, 14 år. – Hon kan mycket fotboll och har mycket erfarenhet, fortsätter 14-åriga Wilma Schönfeldt som är mycket nöjd med de två första dagarna. – Den här fotbollsskolan känns seriösare och kvalitén är högre än de fotbollsskolor jag varit på tidigare.

Via Finland till Sverige

Fotbollsskolan pågår i fyra dagar och varje dag drillas de uppemot 100 tonårstjejerna av Jacky och hennes kollegor. De som hjälper henne på lägret är Sunnanå-tränaren Martti Tikkanen och hans spelare i Sunnanås damlag. – Det känns jättebra! Vi har underbara tjejer här och dessutom mycket duktiga tränare som hjälper till, berättar Jacky.
Erik Grahn Lundgren                                                                                                                                                                                                          
Sportreporter